• warning: Parameter 1 to deondernemersbalie_field() expected to be a reference, value given in /home/deondern/domains/deondernemersbalie.nl/public_html/includes/theme.inc on line 171.
  • warning: Parameter 1 to deondernemersbalie_field() expected to be a reference, value given in /home/deondern/domains/deondernemersbalie.nl/public_html/includes/theme.inc on line 171.

Nieuws > Zes wetswijzigingen voor ondernemers

Per 1 juli veranderen er een aantal wetten voor ondernemers. Wat verandert er voor u?

Het Financieele Dagblad zette de belangrijkste wetswijzigingen op een rijtje:

Echtheid VAR-verklaring
Opdrachtgevers kunnen voortaan telefonisch bij het het Landelijk Coördinatiepunt VAR controleren of de combinatie van een sofinummer en een Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) klopt. Het telefoonnummer is: 088 151 1000.

Meer per e-mail
Werkgevers mogen loonstrookjes en belangrijke mededelingen (bijvoorbeeld over de functie van een werknemer) voortaan ook per e-mail versturen.

Gratis advies
Ten minste 500 MKB-bedrijven kunnen tussen 1 juli 2010 en 31 december 2011 gratis advies krijgen over hoe ze het leren op het werk kunnen bevorderen. MKB-Nederland voert de regie over het project. Voor het totale project is vijf miljoen euro uitgetrokken.

Minimumloon
Het minimumloon gaat 0,6 procent omhoog. Dit brengt het minimumloon per 1 juli op 1.416 euro per maand.

Plafond bellen en internetten in het buitenland
Wie in het buitenland zijn mobiel gebruikt om te bellen of te internetten, hoeft minder bang te zijn voor torenhoge rekeningen. Binnen de EU geldt dan een limiet van 50 euro exclusief btw. Wordt de grens overschreden, dan moet de verbinding verbroken worden, tenzij de klant expliciet per sms heeft aangegeven te willen doorgaan. De maximumtarieven per minuut gaan ook iets omlaag.

Zwartspaarders
Per 1 juli gaat de boete voor zwartspaarders die tot inkeer komen omhoog van 15 naar 30 procent. Zwartspaarders die na 1 juli hun zonden opbiechten betalen de verschuldigde belasting plus een extra opslag van 30 procent. Volgens het ministerie van Financien is tot inkeer komen hiermee wel nog altijd 'goedkoper' dan gepakt worden.

Bron: Zibb.nl

De OndernemersBalie is niet aansprakelijk voor schade, voortvloeiende uit of verband houdende met het gebruik, dan wel de onmogelijkheid daarvan, van materiaal dat op haar website(s) beschikbaar is.

Log nu in of word abonnee om reacties te kunnen geven op nieuwsartikelen op de OndernemersBalie.