• warning: Parameter 1 to deondernemersbalie_field() expected to be a reference, value given in /home/deondern/domains/deondernemersbalie.nl/public_html/includes/theme.inc on line 171.
  • warning: Parameter 1 to deondernemersbalie_field() expected to be a reference, value given in /home/deondern/domains/deondernemersbalie.nl/public_html/includes/theme.inc on line 171.

Nieuws > Verkoop tablets over vijf jaar groter dan desktops

De markt voor PC’s zal in de komende vijf jaar drastisch veranderen, maar blijven groeien. Bovendien zal de verkoop van tablets zoals de iPad over vijf jaar groter zijn dan de verkoop van netbooks en desktops.

Dat melden verschillende Amerikaanse media op basis van onderzoek van Forrester Research.
Steve Ballmer, CEO bij Microsoft, stelde begin deze maand in een interview dat hij verwacht dat PC’s en laptops niet zullen verdwijnen door de komst van de tabletcomputer. Steve Jobs, CEO bij Apple, maakte vlak daarvoor bekend dat hij verwacht dat de tablet de markt tezijnertijd zal overnemen.

Verkoopcijfers
De cijfers van het onderzoeksbureau tonen nu aan dat de verwachting is dat er in 2015 bijna 20,5 miljoen tabletcomputers zullen worden verkocht in Amerika. Dit jaar ligt de geschatte verkoop op 3,5 miljoen. In 2015 zullen de tabletcomputers volgens Forrester Research bovendien verantwoordelijk zijn voor bijna een kwart van de totale verkoop van PC's.
Verwacht wordt dat in hetzelfde jaar de verkoop van desktops is gezakt tot 15,7 miljoen verkochte exemplaren, bijna 5 miljoen minder dan de verwachting voor tabletcomputers.

Vooral de verkoop van netbooks zal hinder ondervinden van de opkomst van de tabletcomputer. “Netbooks hebben een zelfde soort functie als tabletcomputers. Je pakt hem makkelijk mee en gaat ermee aan de slag”, aldus Forrester Research analist Rotman Epps. Verwacht wordt dat er binnen twee jaar meer tablets worden verkocht dan netbooks.

Microsoft
Ook Microsoft kan, ondanks de grote populariteit van de iPad van Apple en de groeiende behoefte naar andere besturingssystemen naast Windows, slagen in de verkoop van tablets. Dat stelt David Daoud, een analist van onderzoeksbureau IDC.

Volgens Daoud heeft Microsoft in het verleden vaker bewezen goed te kunnen anticiperen op veranderingen op markten. Hij verwacht dat het bedrijf met een goede strategie komt om alsnog mee te doen op de tabletmarkt.

Bron: NU.nl/Colin van Hoek

De OndernemersBalie is niet aansprakelijk voor schade, voortvloeiende uit of verband houdende met het gebruik, dan wel de onmogelijkheid daarvan, van materiaal dat op haar website(s) beschikbaar is.

Log nu in of word abonnee om reacties te kunnen geven op nieuwsartikelen op de OndernemersBalie.