• warning: Parameter 1 to deondernemersbalie_field() expected to be a reference, value given in /home/deondern/domains/deondernemersbalie.nl/public_html/includes/theme.inc on line 171.
  • warning: Parameter 1 to deondernemersbalie_field() expected to be a reference, value given in /home/deondern/domains/deondernemersbalie.nl/public_html/includes/theme.inc on line 171.

Nieuws > Prijs voor beste online ondernemer

Op 1 september wordt voor het eerst een onafhankelijke prijs uitgereikt voor de beste internetondernemer van Nederland: de Leading Online Entrepeneur of the Year award.

Joop van den Ende zal juryvoorzitter zijn van de LOEY awards, zo schrijft De Telegraaf vrijdag. Van den Ende heeft respect voor online ondernemers. ‘De online branche is continu in beweging’, aldus van den Ende. Het vergt veel lef en doorzettingsvermogen om succesvol te zijn in de online wereld. Initiatiefnemers van de prijs zijn Van den Endes zakenpartner Hubert Deitmers en de succesvolle internetondernemers Heleen van Oord (Peak Capital en DQ&A) en Gert-Jan Munneke (Online Tuesday en Traffic4u).

Online ondernemerschap stimuleren
Volgens de oprichters van de LOEY awards is er te weinig oog voor internetondernemers. ‘Terwijl ze innovatief en snel zijn en zich niet uit het veld laten slaan. Dat zijn precies de eigenschappen die van de internetentrepreneurs van nu de economische aartsvaders van de toekomst kunnen maken’, vindt Deitmers. ‘Er staan te weinig Nederlanders aan het roer van internationale bedrijven. Door op deze manier ondernemerschap te stimuleren en succesvolle internetondernemers in de spotlight te zetten, hopen we dat te verbeteren.’

Voorwaarden
Van Oord meent dat het winnen van de prijs veel deuren kan open voor de internetondernemers. ‘In Nederland zijn we misschien wat te nuchter, maar in het buitenland opent een prijs deuren voor je - zeker als die wordt toegekend door een jury met namen als Bernhard van Oranje en Joop van den Ende’, legt ze uit. Er zijn wel enkele voorwaarden waaraan de winnaar moet voldoen. Zo moet hij of zij minimaal vijf jaar aan het ondernemen zijn in de online industrie, met in enig jaar een minimale omzet van €2,5 miljoen en een winst van €500.000.

Bron: Zibb.nl

De OndernemersBalie is niet aansprakelijk voor schade, voortvloeiende uit of verband houdende met het gebruik, dan wel de onmogelijkheid daarvan, van materiaal dat op haar website(s) beschikbaar is.

Log nu in of word abonnee om reacties te kunnen geven op nieuwsartikelen op de OndernemersBalie.