• warning: Parameter 1 to deondernemersbalie_field() expected to be a reference, value given in /home/deondern/domains/deondernemersbalie.nl/public_html/includes/theme.inc on line 171.
  • warning: Parameter 1 to deondernemersbalie_field() expected to be a reference, value given in /home/deondern/domains/deondernemersbalie.nl/public_html/includes/theme.inc on line 171.

Nieuws > Premiekorting voor werkgevers

Werkgevers krijgen korting op de WIA/WAO- en WW-premie als zij een arbeidsgehandicapte of een oudere in dienst nemen of houden.

De gevallen waarin het recht op premiekorting bestaat:

  1. In dienst nemen van een werknemer met een WIA-uitkering. De korting bedraagt maximaal 2042 euro per jaar.
  2. In dienst nemen van een werknemer met een Wajong-uitkering. De korting bedraagt maximaal 3402 euro per jaar.
  3. In dienst nemen van een werknemer met een WSW-indicatie. De korting bedraagt maximaal 2042 euro per jaar. Dit bedrag wordt verhoogd met 1360 euro tot 3402 euro als de werknemer voor zijn 17e verjaardag de WSW-indicatie had.
  4. In dienst nemen van een oudere met een WW-, bijstands- of arbeidsongeschiktheidsuitkering. De korting geldt voor 3 jaar en is maximaal 6500 euro. De werknemer moet 50 jaar of ouder zijn.
  5. In dienst houden van een werknemer van 62 jaar of ouder. De premiekorting bedraagt maximaal 2750 euro per jaar. Vanaf 2013 is dit maximaal 6500 euro per jaar.
  6. In dienst nemen van een werknemer van 50 jaar of ouder die twee jaar niet heeft gewerkt en een uitkering ontvingen in het kader van de Algemene Nabestaandenwet. De korting bedraagt 6500 euro per jaar. Werkgevers krijgen de korting maximaal drie jaar.

Aanvragen
U kunt de premiekorting zelf toepassen bij de loonaangifte.

Bron: Antwoord voor bedrijven

De OndernemersBalie is niet aansprakelijk voor schade, voortvloeiende uit of verband houdende met het gebruik, dan wel de onmogelijkheid daarvan, van materiaal dat op haar website(s) beschikbaar is.

Log nu in of word abonnee om reacties te kunnen geven op nieuwsartikelen op de OndernemersBalie.